pagetop

Wenst u een boek bestellen, dan kunt u dat bij elke bestuurder van de Heemkundige Kring terecht.

Boeken kunnen ook opgestuurd worden; prijzen onderaan zijn exclusief verpakking- en verzendingskosten. Bestellen doe je via overschrijving op rekening BE44 8538 7333 1145 met de vermelding van het boek inclusief 2,50 euro inpak- en verzendingskosten (bij te tellen bij de prijs van het boek)
Kasteel van Moerkerke van burcht tot feestzaal
Ter gelegenheid van zijn vijftienjarig bestaan geeft de Heemkundige Kring een rijk geïllustreerd boekje van 24 p. full colour uit over zijn Maatschappelijke Zetel. Het vat de bouw– en bewoningsgeschiedenis van het kasteel samen: van de vroegste motte van de heren van Moerkerke, over de donjon van de familie Van Praet, de botanische renaissancetuin van Karel Van Sint-Omaars, het zomerverblijf van de Dhanins de Moerkerke, de grote verbouwing van 1908 en het pensionaat van de Frères tot de huidige feestzaal 

Mijn leven rond de walnotenboom
Auteur: Yvonne Steyaert (in eigen regie)
Prijs: 20 euro (excl. inpak- en verzendkosten)


De geschiedenis van de Sint-Dionysiuskerk in Moerkerke
Auteur: Denis Raman (in eigen regie i.s.m. de kerkraad van Moerkerke)
Jaar van uitgave: 2007
Pagina's: 323
Prijs: 20 euro (excl. inpak- en verzendkosten)
Nog beschikbaar: op aanvraag

Een studie over een parochie en kerk in een dorp wordt zelden onderzocht en geschreven. Daarom vergt dit enige vorm van uitleg.

 

Verjaardagskalender "kerken"
Auteur: Folkert Schellekens
Jaar van uitgave: 2006
Pagina's: 12 + voorblad
Prijs: 6 euro (excl. inpak- en verzendkosten).
Nog beschikbaar: ja

Een uniek geschenk om de verjaardag van je vrouw, man, kinderen en vrienden nooit meer te vergeten. Deze kalender is samengesteld uit unieke, oude postkaarten uit de verzameling van Folkert Schellekens. Alle kerken uit Groot-Damme komen er aan bod, zowel exterieur- als interieurzichten uit lang vervlogen tijden. Dit alles in een handig formaat met ringetjes om de maanden makkelijk te kunnen veranderen. Deze uitgave is op extra dik papier zodat de kalender jaren kan meegaan. Let op: beperkte oplage!

.

De houten schuur van het Hof van Sijsele, houten schuren in Damme
Auteur: Terryn Caroline
Fotografie: De Leyn Hendrik
Jaar: 2005
Pagina's: 150
Prijs: 12 euro (exclusief inpak- en verzendkosten)
UITVERKOCHT

Dit rijk geïllustreerd boek werd geschreven naar aanleiding van Open Monumentendag 2005 (thema: hout) en is opgebouwd rond 4 onderwerpen. In een eerste deel wordt op papier een oude houten schuur van onder tot boven terug opgebouwd. Hiervoor staat de schuur van het "Hof van Sijsele" model en worden vele foto's en tekeningen gebruikt. Daarna wordt de rijke geschiedenis van het "Hof van Sijsele" belicht, waarvan de schuur nog de enige getuige is en waar OMD 2005 plaatsvond. In het derde deel komen ook een groot aantal andere schuren uit verschillende eeuwen uit Damme en de directe omgeving aan bod. Om af te sluiten wordt ook nog ingegaan op wat er juist in die schuren gebeurde en waarvoor ze eigenlijk dienden.
.

De Damse Kapellenroute opgedragen aan Geert Van Poucke
Auteurs: Verniest Romain en Raman Denis
Fotografie: De Leyn Hendrik
Jaar: 2003 en 2004
Pagina's: 80
Prijs: 8 euro (exclusief inpak- en verzendkosten)
UITVERKOCHT

Ontdek de mooiste plekjes in Damme met de Kapellenroute! Deze fiets- en autoroute brengt je langs gekende en minder gekende plekjes van Damme. Rond het thema "kapellen" werd door de Heemkundige Kring Zwin Rechteroever een uitgebreide route samengesteld die bovendien geschiedkundig heel interessant is.

Archiefbeelden Damme
Auteur: Van Poucke Geert
Jaar: 2002 en 2003
Pagina's: 128
Prijs: 18 euro (exclusief inpak- en verzendkosten)
UITVERKOCHT

Een kijk- en leesboek over Damme en haar deelgemeentes, gebaseerd op oude foto's (waarvan er een aantal nog nooit eerder gepubliceerd werden). Onderwerpen: kerken, kapellen, kastelen, molens, straten en wijken, huizen en hoeves, onderwijs, oorlog, cafés, families e.a..
[een snelle blik binnenin]

Lid worden?
Jaarlijkse bijdrage: 
22 euro op rekening
BE44 8538 7333 1145
U ontvangt 4 tijdschriften en een uitnodiging voor al onze activiteiten
wegwijzerklein

Heemkundige Kring
't Zwin Rechteroever
Damme